Taheebo čaj

Termin “Taheebo” vezuje se za indijanski naziv za dvije vrste drveća, to su Tabeuia avellanedae i Tabeuia altisima.  Ono što je karakteristično za ovo drveće jeste da ono raste jedino na mjestima na kojima je zrak izuzetno bogat ozonom. Biljka ima izrazito duboko korijenje i spada u grupu biljku mesožderki, a hrani se insektima. Nalazise  u južnoameričkim prašumama, a može narasti i do 90 metara. 

Zdravstvene prednosti TAHEEBO ČAJA poznate su već tisućama godina Inkama i plemenima na jugu američke prašume. Također poznat i kao Pau d’ Arco, taheebo čaj dolazi iz unutarnje kore stabla. Još su stari Maje i Inke ovu koru smatrali vrlo ljekovitom i njome liječili gotovo sve bolesti, pa i ugrize zmija otrovnica. Ruski car je svaki dan pio ovaj čaj za dugovječnost, a i Gandhi je vjerovao u terapijski učinak šoljice ovoga čaja.

TAHEEBO ČAJ se koristi radi iznimne ljekovitosti i pozitivnih učinka na zdravlje. Liječi brojne bolesti i loša stanja tijela.

Pokazao se učinkovit kod liječenja bolesti dišnih puteva uzrokovanih prehladama i gripom, kod raznih drugih virusnih infekcijališajevaupala mjehura i prostate. Liječi proljev. Koristi se za liječenje astmeanemije i dijabetesa. Valjda spomenuti i da je vrlo cijenjen kod liječenja raka, svih oblika, a posebice leukemije, a zahvaljujući sastavu velikog broja vitamina i minerala jača imunitet, potiče apetit te pomlađuje tijelo i vraća mu vitalnost. Konzumiranje TAHEEBO ČAJ otvara žlijezde lojnice što znači da uklanja toksine i ostale štetne tvari iz organizma.

Za konzumaciju je jako bitno da se pravilno koristi jer tako možemo na najbolji način iskoristiti njegove blagodati bez zabilježenih štetnih nuspojava na tijelo. Uočena su poboljšanja kod mnogih oboljelih, a smatra se da je on i prirodni antibiotik. Pijenjem čaja, potaknut ćemo tijelo da se samo bori protiv štetnih bolesti.

Čaj je jako ukusan blagog okusa vanilije. Preporučuje se dnevno popiti najviše do 4 šalice Taheebo čaja, a da bi osjetili poboljšanje bit će dovoljno i samo jedna šoljica dnevno.